top of page

Trouwen als het (heel) warm is. Handige tips voor een bruiloft in de zomer.


Yay, het warme weer komt er weer aan!

Op een paar regenachtige dagen na lijkt het voorjaar toch echt begonnen. Laat dat trouwseizoen maar komen :)


Met een fijne lentedag weten we allemaal wel raad, maar wat als je trouwt in de zomer en het is ineens 33 graden? Hoe bereid je je daar het beste op voor? Want ook in Nederland kan het soms (broeierig) warm worden. Met de tips in deze blog zorgen jullie er in ieder geval voor dat jullie én jullie gasten het hoofd koel houden op jullie bruiloft in de zomer!


Cocktails met ijs

Proosten met prosecco? Waarom niet met een Scroppino? Deze cocktail bevat prosecco, vodka én citroensorbetijs. Heerlijk verfrissend!IJSJES!

Zorg voor voldoende ijsjes. Jullie trouwlocatie heeft vast een vriezer. Vraag of jullie daar wat ijsjes in mogen leggen. De Gall&Gall heeft een aantal toffe recepten voor cocktail ijsjes.

Te veel gedoe? Koop een paar dozen raketjes en deel die uit op het moment dat jullie (gasten) het te warm krijgen. Ook heel leuk: huur een ijscokar!Vochthuishouding

Heerlijk natuurlijk al die glazen champagne en wijn, maar denk er ook aan dat iedereen genoeg vocht drinkt. Zet bijvoorbeeld mooie kannen water met fruit klaar.

Houd er ook rekening mee dat jullie gasten bij warm weer vaker iets te drinken zullen bestellen. Heel logisch natuurlijk, maar wel iets om rekening mee te houden wanneer de locatie met nacalculatie werkt.Schaduw

Zijn jullie van plan buiten te trouwen? Probeer zo veel mogelijk schaduwplekjes te creëren. Verplaats de ceremonie bijvoorbeeld naar een schaduwrijke(re) plek. Is dat echt niet mogelijk? Kijk dan eens of je ergens een spantent kunt huren of huur mooie parasollen die passen bij de aankleding van jullie trouwdag.


Een avondceremonie

Het kan ook al veel schelen als jullie niet op het heetste moment van de dag trouwen. Een avondceremonie is bijvoorbeeld ook super tof!


Een zomerproof trouwpak

Wanneer je in juli of augustus trouwt is de kans op mooi (en warm) weer een stuk groter. Een drie-delig pak is dan warm. Heel warm. Overweeg om te gaan voor een linnen pak. Dit ademt een stuk beter en voelt veel luchtiger. Neem voor de zekerheid een extra overhemd en ondershirt mee.


Een zomerse trouwjurk

Heel mooi natuurlijk, trouwjurken met lange mouwen of een heleboel lagen in de rok, maar wel warm. Houd bij het uitkiezen van je trouwjurk rekening met het seizoen waarin jullie trouwen en kies voor luchtige stoffen.


Schurende benen

Vaak hebben vrouwen bij warm weer last van schurende benen onder een jurk. Tegenwoordig zijn daar veel oplossingen voor bedacht. Wil je het wel een beetje sexy houden en zie je een fietsbroekje niet zo zitten? Kijk dan eens naar een bandalette die hier speciaal voor ontworpen is. Als je ‘m in het blauw koopt heb je meteen je something blue ;)Help, zweet!

Natuurlijk wil je er op je bruiloft fantastisch uitzien. Maar, met meer dan 30 graden beginnen we allemaal wat te zweten en te glimmen. Zorg dus voor waterproof make-up en tissues om te deppen. Talkpoeder kan ook helpen om het glimmen en zweten tegen te gaan.

Denk ook aan een fijne deodorant (die geen strepen achterlaat).


Extra tip: zet wat deodorant in de toiletten. Jullie gasten kunnen zich er zo ook van verzekeren dat ze fris blijven ruiken.Zonnebrand

Je wil natuurlijk niet verbranden op je trouwdag. Smeer je dus van te voren goed in en herhaal dit gedurende de dag ook een aantal keer. Kijk wel uit dat je geen vlekken van de zonnebrandcreme op je jurk krijgt.


Goodiebags

Help je gasten een handje door voor iedereen een goodiebag klaar te zetten. Hier kun je een waaier, een flesje water en een reisflacon zonnebrand in doen.Waterpret

Niet bang voor een beetje water? Zet her en der een klein zwembadje of een sproeier neer voor wat verkoeling. Zeker voor de kinderen heel fijn, maar ook zelf is het heerlijk om even af te kunnen koelen met je voeten in een badje.


En de laatste tip: GENIET! Joh, dan zweet je en heb je het warm. Dat heeft iedereen die dag. Maak je er vooral niet te druk om, daar krijg je het alleen maar warmer van. En als het echt te heet wordt, dan doen jullie toch gewoon een regendansje? :)


Kommentare


bottom of page