Wat kunnen we het beste aantrekken tijdens een newbornshoot?Ah kleding. Het kan je normaal al tot wanhoop drijven, maar zo net na een bevalling is dit misschien helemaal geen eenvoudige opgave. Ik vond het die eerste weken een uitdaging iets te vinden in mijn kledingkast dat én nog paste én niet als surrogaat spuugdoek was gebruikt door het lieve hummeltje op mijn borst. Ik had twee categorieën kleding: pre-zwangerschap en zwangerschapskleding. De laatste categorie was inmiddels gelukkig te groot. Maar in de eerste categorie paste ik nog lang niet. Ik heb de eerste week in een joggingroek doorgebracht. Maar dat is misschien niet zo leuk voor de foto's. Daarom toch even wat tips ;)

  1. Comfort. Draag iets waar je je comfortabel in voelt. En dan bedoel ik zeker dat het lekker moet zitten, maar misschien niet zo lekker als die joggingbroek. Draag iets waar je je fijn in voelt, maar ook waar je je mooi in voelt.

  2. Nee tegen felle kleurtjes, drukke printjes of teksten op de kleding. Dit leidt ontzettend af van waar het daadwerkelijk om draait: jullie mooie gezin. Kies liever voor rustige (aarde)kleuren.

  3. Draag niet allemaal dezelfde kleuren, maar wel kleuren die bij elkaar passen.

  4. Kijk eens naar de foto's die je zelf het mooiste vindt en hoe je het zelf voor ogen hebt. Hebben de babytjes op de foto's die jij mooi vindt allemaal een gebreid pakje aan? Misschien een idee om dat dan ook voor jullie kleine aan te schaffen.

  5. Niks. Voor de hele pure beelden is het soms het mooiste als je niets aan hebt. Denk aan mooie foto's van intieme huid op huid momentjes. Wat is er fijner dan dit moment van bonding tussen jou en je kleintje. En dan hoef je natuurlijk niet helemaal bloot! Veel ouders kiezen ervoor om ook foto's te maken van de baby wanneer deze geen kleren aan heeft.