Clionadh en Leon wedding - Saar Fotografeert -3.jpg

Trouwen in Ridderkerk

Leon en Clionadh trouwden in april. Ze zouden eigenlijk trouwen in december maar moesten de bruiloft door corona uitstellen. Clionadh is Iers en wilde graag daar haar familie uit Ierland over kon komen. Gelukkig is dat gelukt. En laat het maar aan Ierse mensen over om er een feestje van te maken. Het was zo gezellig dat ik nadat ik klaar was ook nog een uurtje ben gebleven. Op uitnodiging van het bruidspaar uiteraard ;)

Getting ready

Leon en Clionadh trouwden in het van der valk hotel in Ridderkerk. Toen ik daar aankwam had ik een kort moment van stress. Ik vertelde de receptioniste dat ik de bruiloft kwam fotograferen en dat ik op zoek was naar de bruid. De receptioniste vertelde mij dat het bruidspaar nog niet ingecheckt had. Lichte paniek. Had ik het verkeerd begrepen? Maakte ze zich toch thuis klaar? Een telefoontje later bleek dat ze zich klaar maakte in de hotelkamer van haar moeder. Met een pasje voor de lift (en de hotelkamer) zoefde ik naar de vierde verdieping. 

Nadat ik een aantal foto's gemaakt had van Clionadh ging ik gauw met Leons' moeder naar Leon toe. Hij was inmiddels in de kamer van Clionadhs' vader om zich daar om te kleden. Zijn vader en moeder hielpen hem met aankleden. Want zo'n stropdas en corsage blijken toch altijd een gedoe. 

Nadat Leon zijn pak aan had ging ik gauw terug naar Clionadh. Ik beloofde Leon te bellen als zijn aanstaande klaar was voor de first look, Met die zware camera's toch maar weer met de lift. Clionadh was nog niet zo ver om haar jurk aan te trekken. Het zag er dus naar uit dat Leon nog even moest wachten tot hij zijn aanstaande mocht bewonderen. Gelukkig werd ondertussen ook de Ferrari gebracht en kon Leon zich prima vermaken op de parkeerplaats. 

Wedding Leon & Clionadh - © Saar Fotografeert-136.jpg

Tijd voor de jurk. Altijd een magisch moment. Past hij nog? 

Het aantrekken van de jurk duurde iets langer dan verwacht. Clionadh dacht dat de jurk dicht ging met een rits. Dat was ook zo. Maar alle knoopjes op de rug moesten óók nog dicht. Die zaten er niet voor de sier. 

Daarna was het ein-de-lijk tijd om elkaar voor het eerst in trouwkleding te zien. Dat moment had eigenlijk al in december 2020 moeten plaatsvinden, maar ja covid gooide toen roet in het eten. Leon kwam Clionadh ophalen bij de hotelkamer. En wat vonden ze elkaar mooi. 

Fotoshoot

Als fotoshoot locatie had dit bruidspaar gekozen voor een hele toffe plek in Rotterdam. Namelijk de Trompenburg Tuinen en Arboretum. Een prachtige tuin, een oase van rust, en dat midden in het centrum van Rotterdam. Mét als absolute bonus een kas vol met cactussen. Ik ben fan van deze locatie!

Ik vind het belangrijk dat 'mijn' bruidsparen plezier hebben tijdens de fotoshoot. Natuurlijk willen we mooie foto's maken, maar het moet vooral leuk zijn. Op je trouwdag wil je niet bezig zijn met dingen waar je niet blij van wordt. Er werd dus ook tijdens deze reportage gelachen. Véél gelachen. Ik geniet er echt van om foto's te maken waarop mensen lekker zichzelf kunnen zijn. Want dát zie je terug in de foto's.

Yes, i do

Na deze toffe loveshoot was het tijd om terug te gaan naar het hotel. Er moest getrouwd worden! En daar waren de zenuwen weer even terug. 

Dit was een ceremonie vol emoties. Al snel rolden er hier en daar wat tranen over de wangen. Er werd gelukkig ook veel gelachen. Daar loopt je make-up een stuk minder van uit ;)