top of page
Clionadh en Leon wedding - Saar Fotografeert -3.jpg

Trouwen in Ridderkerk

Leon en Clionadh trouwden in april. Ze zouden eigenlijk trouwen in december maar moesten de bruiloft door corona uitstellen. Clionadh is Iers en wilde graag daar haar familie uit Ierland over kon komen. Gelukkig is dat gelukt. En laat het maar aan Ierse mensen over om er een feestje van te maken. Het was zo gezellig dat ik nadat ik klaar was ook nog een uurtje ben gebleven. Op uitnodiging van het bruidspaar uiteraard ;)

Getting ready

Leon en Clionadh trouwden in het van der valk hotel in Ridderkerk. Toen ik daar aankwam had ik een kort moment van stress. Ik vertelde de receptioniste dat ik de bruiloft kwam fotograferen en dat ik op zoek was naar de bruid. De receptioniste vertelde mij dat het bruidspaar nog niet ingecheckt had. Lichte paniek. Had ik het verkeerd begrepen? Maakte ze zich toch thuis klaar? Een telefoontje later bleek dat ze zich klaar maakte in de hotelkamer van haar moeder. Met een pasje voor de lift (en de hotelkamer) zoefde ik naar de vierde verdieping. 

Nadat ik een aantal foto's gemaakt had van Clionadh ging ik gauw met Leons' moeder naar Leon toe. Hij was inmiddels in de kamer van Clionadhs' vader om zich daar om te kleden. Zijn vader en moeder hielpen hem met aankleden. Want zo'n stropdas en corsage blijken toch altijd een gedoe. 

Nadat Leon zijn pak aan had ging ik gauw terug naar Clionadh. Ik beloofde Leon te bellen als zijn aanstaande klaar was voor de first look, Met die zware camera's toch maar weer met de lift. Clionadh was nog niet zo ver om haar jurk aan te trekken. Het zag er dus naar uit dat Leon nog even moest wachten tot hij zijn aanstaande mocht bewonderen. Gelukkig werd ondertussen ook de Ferrari gebracht en kon Leon zich prima vermaken op de parkeerplaats. 

Wedding Leon & Clionadh - © Saar Fotografeert-136.jpg

Tijd voor de jurk. Altijd een magisch moment. Past hij nog? 

Het aantrekken van de jurk duurde iets langer dan verwacht. Clionadh dacht dat de jurk dicht ging met een rits. Dat was ook zo. Maar alle knoopjes op de rug moesten óók nog dicht. Die zaten er niet voor de sier. 

Daarna was het ein-de-lijk tijd om elkaar voor het eerst in trouwkleding te zien. Dat moment had eigenlijk al in december 2020 moeten plaatsvinden, maar ja covid gooide toen roet in het eten. Leon kwam Clionadh ophalen bij de hotelkamer. En wat vonden ze elkaar mooi.