top of page
Ceremonie-111.jpg

Trouwen in Breda

Janine en Ruben zijn getrouwd op het stadhuis in Breda. Wat een prachtige zaal is dat, mooi licht en best wel fancy. Het is natuurlijk ook ontzettend tof om het de grote markt in Breda op te mogen rijden en je auto tussen alle terrassen door te manoeuvreren en dan te parkeren. Oké toegegeven, spannend is dat ook. Eigenlijk best wel heel spannend. Zeker wanneer je een bordje passeert waarop staat: ‘voetgangersgebied’ en je je afvraagt of dit wel echt de bedoeling is. Maar, als je er dan eenmaal bent zonder dat je iemand hebt aangereden, dan is het heel tof! Dus, een tip van mij: mocht je trouwen in Breda en met de routebeschrijving van het stadhuis in de hand denken: ‘ik weet niet of dit wel klopt…’ Gewoon vertrouwen op de mensen van het stadhuis, het komt goed ;)

Getting Ready

Ik ben begonnen met het fotograferen van de voorbereidingen bij Janine en Ruben thuis. Zij maakten zich klaar in Eindhoven. Toen ik begon met fotograferen waren ze beiden nog in hetzelfde huis maar al snel vertrok Ruben om zich ergens anders klaar te maken voor de grote dag. 

Het was in de ochtend al gezellig druk. De visagiste was er, de beste vriendin van de bruid, de ouders én haar broer. Een heerlijk begin van de dag waarbij iedereen even kon wennen aan de camera. 

Nadat ik een aantal beelden geschoten heb bij Janine ben ik naar Ruben toe gegaan. Eerder die ochtend was er nog even gebeld, of ik misschien de haargel mee kon nemen, die was hij thuis vergeten. Met al mijn apparatuur én de haargel vertrok ik naar de woning van de getuige van Janine. In een tof appartement bij de Gasfabriek mocht Ruben zich omkleden. Ook hier was het een gezellige boel, de vrienden van Ruben waren ook al gearriveerd om gezamenlijk te ontbijten.  

Niet zelden levert het stroppen van de stropdas nog de nodige uitdaging op. Zo ook hier. Gelukkig was er een filmpje beschikbaar van de winkel waar Ruben zijn trouwpak kocht. Met het instructiefilmpje gestreamd op de tv en de handige skills van vriendin Annabel kwam het toch nog goed. 

 

Ik was op tijd terug voor het aantrekken van de bruidsjurk van Janine. Om de zenuwen wat te bedwingen werd er ook vast een glaasje prosecco ingeschonken. Ook werd er gevideobeld met de beste vriendin van Janine in Nieuw-Zeeland.

De Ceremonie

Nu was het tijd om naar Breda te gaan voor de ceremonie. Janine en Ruben wilden de first look bewaren tot het moment dat Janine door haar vader weggegeven zou worden. Dubbel spannend dus! De zus van Ruben was speciaal voor deze dag de trouwambtenaar. Een heel bijzonder moment. 

Proosten op het terras

Na de ceremonie zijn we de auto ergens anders gaan parkeren en door het stadspark teruggelopen naar de Grote Markt. Janine en Ruben hadden een deel van het terras afgehuurd om hier de taart aan te kunnen snijden en om te proosten met hun gasten. Natuurlijk hebben we tijdens de wandeling terug alvast wat mooie foto’s gemaakt.