top of page
 • Hoe ver van tevoren moeten we boeken?
  Net als met een trouwlocatie is het ook handig om je bruidsfotograaf op tijd te boeken. Je wil namelijk niet last minute een fotograaf moeten zoeken die toevallig nog tijd heeft in zijn agenda. Met name als jullie in de lente of in de zomer trouwen is het verstandig om ruim op tijd een fotograaf te boeken. Maak geen overhaaste beslissing, maar neem rustig de tijd om verschillende fotografen te vergelijken. Kijk daarbij goed of de stijl van de fotograaf je aanspreekt en of deze stijl past bij de bruiloft die jullie voor ogen hebben. Om voldoende tijd en energie in iedere bruiloft te kunnen steken beperk ik me tot het fotograferen van 30 bruiloften per jaar. Dus vol = vol :) Heb ik op vrijdag een lange bruiloft (van 10 of 12 uur) in mijn agenda staan? Dan neem ik geen bruiloft aan op de dag er na. Dit om dezelfde kwaliteit te kunnen garanderen voor ieder bruidspaar.
 • Waarom moeten we voor jou kiezen als onze fotograaf?
  Jullie moeten natuurlijk niets! Het is belangrijk dat jullie een goed gevoel hebben bij de fotograaf. Ik heb van nature een erg open en toegankelijke uitstraling. Ik sta zelf ook niet graag voor de camera (liever er achter!) en weet dus hoe opgelaten je je kunt voelen tijdens een fotoshoot. Zit mijn haar nog goed? Waar laat ik mijn handen? Om dit te voorkomen en te zorgen dat jullie je hier geen zorgen om hoeven te maken zal ik op de achtergrond aanwezig zijn en de momenten vastleggen wanneer ze voorbijkomen. Geen geposeerde foto’s maar foto’s van de dag zoals deze werkelijk was. Ik wil vooral graag de echte emoties vast leggen, van jullie en van jullie gasten. Natuurlijk is er, wanneer jullie dit willen, ook ruimte voor een aantal geposeerde foto’s op een mooie locatie. Om mooie spontane foto’s te krijgen zal ik jullie kleine opdrachten geven tijdens de shoot. Doordat jullie met elkaar bezig zijn om deze opdrachten te volbrengen vergeten jullie helemaal dat ik er ook ben en foto’s van jullie maak. Kijk ook eens bij mijn werkwijze.
 • Wat gebeurt er als het regent tijdens onze fotoshoot?
  We hopen natuurlijk op mooi weer! Mocht het onverhoopt toch gaan regenen, dan betekent dit niet dat er geen foto’s gemaakt kunnen worden. We zullen dan op zoek gaan naar een beschutte plek, bijvoorbeeld onder een afdakje of onder een boom. Met behulp van paraplu’s kunnen ook hele leuke en sfeervolle foto’s gemaakt worden. Als er echt een hoosbui los barst zullen we toch naar binnen moeten om de foto’s te maken omdat mijn apparatuur niet dol is op regen (nog minder dan ik). Als het later weer opklaart kunnen we uiteraard nog naar buiten. Het beste kunnen jullie zelf nadenken over een alternatieve binnenlocatie voor de foto's van de fotoshoot. Let hierbij op ruimtes waar veel licht naar binnen komt. Willen jullie tips of advies over een locatie? Neem dan vooral contact met me op!
 • Welke apparatuur gebruik je?
  Ik gebruik twee camera's en verschillende lichtgevoelige lezen. Zo kan ik gedurende de dag de lens gebruiken die het beste geschikt is voor dat moment. Op beide camera's zit een andere lens zodat ik snel kan wisselen tijdens belangrijke momenten. Zo kan ik met de ene lens een mooie close-up foto maken van jullie kus bij het jawoord en met de andere camera een mooie overzichtsfoto. Op deze manier krijg je unieke beelden van hetzelfde moment. Een ander voordeel van het werken met twee camera's is dat ik altijd een back-up heb mocht er met een van de camera's iets gebeuren. Ik fotografeer het liefst en met name in natuurlijk licht. Mocht het echter op locatie te donker zijn, bijvoorbeeld tijdens het feest, dan gebruik ik een opzetflitser. Deze flitser flitst niet recht van voren maar bijvoorbeeld via de muur of het plafond. Dit voorkomt dat jullie verblind worden door de flits.
 • Fotografeer je in kleur of zwart wit?
  Ik ben dol op kleurrijke foto's. Dit zie je ook terug in mijn portfolio. De beelden die ik maak hebben intense kleuren en veel contrast. Geen grauwe of fletse foto's, maar levendige vrolijke beelden. Ik fotografeer ook graag in zwart-wit. Ik wil dan wel dat de beelden helder zijn met diepe zwart-wit tinten. Emoties op een foto komen vaak het best tot hun recht wanneer de foto omgezet wordt in zwart-wit. Dit komt omdat alle aandacht dan naar de emotie toe kan en er geen kleurige voorwerpen in de achtergrond zorgen voor afleiding.
 • Ben je alleen voor bruiloften in Dordrecht te boeken?
  Nee! Je kunt mij voor bruiloften in heel Nederland boeken. Overigens reis ik ook graag met jullie mee naar het buitenland voor een destination-wedding. Voor de bruiloften in Nederland geldt dat alle reiskosten inbegrepen zijn in de pakketprijs (behalve bij bruiloften op de Wadden-eilanden). Geen extra kosten dus wanneer jullie bijvoorbeeld in Maastricht of Groningen trouwen.
 • Wat gebeurt er als je ziek bent op onze trouwdag?
  Als ik hoofdpijn heb of iets anders kom ik natuurlijk gewoon fotograferen. Niks aan de hand! Maar wanneer ik onverhoopt mijn pols heb gebroken of geopereerd moet worden, kan ik natuurlijk niet fotograferen. In deze uitzonderlijke situatie zorg ik dat er een vervangende fotograaf naar jullie bruiloft komt. Ik onderhoud contacten met verschillende fotografen die een soortgelijke stijl hanteren waardoor jullie ook dan foto’s in de stijl krijgen die jullie zouden hebben gekregen als ik de shoot zou doen. Normaliter kom ik ook fotograferen wanneer ik een zere keel heb of last heb van vage klachten, maar met de pandemie is er natuurlijk wat voorzichtigheid geboden. Mocht ik klachten hebben die zouden kunnen wijzen op Corona, dan stel ik jullie hier uiteraard van op de hoogte en zal ik een sneltest doen. Mocht ik toch positief testen dan zorg ik voor een vervanger op jullie trouwdag!
 • Mogen de gasten ook foto's maken op onze trouwdag?
  Dat is natuurlijk aan jullie. Om te voorkomen dat mobieltjes of camera’s de sfeer van jullie foto’s verstoren adviseer ik echter om jullie gasten te verzoeken geen foto’s te maken. Als fotograaf is licht een van de belangrijkste voorwaarden voor een goede foto. Een foto kan helemaal verpest zijn wanneer andere personen foto’s maken met flits. Het is ook wel eens voorgekomen dat een 'behulpzame oom die kon fotograferen' de hele tijd voor mijn voeten liep. Deze oom heb ik vriendelijk verzocht om even te gaan zitten en gewoon te genieten van de dag. Jullie boeken niet voor niets een trouwfotograaf en ik moet natuurlijk wel de ruimte hebben om mijn werk te kunnen doen.
 • Moeten we je voor de hele dag boeken?
  Nee dat hoeft niet! Ik bied verschillende pakketten aan die beginnen bij 6 uur. Deze pakketten kunnen jullie uitbreiden tot een maximum van 14 uur. Zien jullie geen pakket dat bij jullie wensen past? Neem dan contact met me op zodat we kunnen kijken wat jullie graag willen en hoe ik daar bij kan helpen.
 • Kunnen we de onbewerkte foto's krijgen?
  Nee, dat kan helaas niet. Als fotograaf streef ik naar een constante kwaliteit. Verschillende aspecten spelen hierbij een rol. Zoals scherpte, belichting, kleur, witbalans, contrast, helderheid en noem maar op. Om deze kwaliteit te bewaren verstrek ik geen onbewerkte foto’s. Ik maak een selectie uit de geschoten beelden en stuur jullie de bewerkte foto's.
 • Waar mag ik de foto’s voor gebruiken?
  De foto’s zijn bestemd voor privégebruik en ik behoud het auteursrecht. Jullie mogen de foto’s afdrukken in bijvoorbeeld een fotoalbum. Daarnaast mogen jullie de foto’s natuurlijk op social media plaatsen zodat jullie dit met de buitenwereld kunnen delen. Wat jullie bijvoorbeeld niet mogen is de foto’s verkopen of deze aanbieden aan een tijdschrift waar de foto’s afgedrukt worden. Het is niet de bedoeling dat de foto’s verspreid worden of voor marketingdoeleinden gebruikt worden. Mocht je twijfelen kijk dan in de algemene voorwaarden wat er wel en niet mag. Ik vind het trouwens leuk als jullie mijn naam zouden willen vermelden wanneer jullie de foto's op social media plaatsen.
 • Gebruik jij de foto's van onze trouwdag nog ergens anders voor?
  Als bruidsfotograaf heb ik een portfolio nodig om nieuwe klanten te krijgen. Het kan dus zo zijn dat ik de foto’s van jullie bruiloft gebruik op mijn website of social media. Daarnaast doe ik mee aan fotowedstrijden voor fotografen en kan het zijn dat ik een foto van jullie instuur. *Als jullie echt niet willen dat er foto's van jullie op mijn website komen laat het me dan even weten. Dan kunnen we hier afspraken over maken :)

Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met me op.  

bottom of page