Bruiloft Jos & Yvette - ©Saar Fotografeert-340.jpg

Trouwen in Boskoop

Jos en Yvette trouwden in juli in Boskoop. Ik mocht het verliefde stel al eens eerder tijdens een loveshoot vastleggen en ik wist dat dit met de trouwfoto's ook helemaal goed moest komen. Op 15 juli was het eindelijk zo ver en wat was het een prachtige dag.

Het was fantastisch (fotografie)weer en de liefde spatte er van af tussen die twee. Een bruiloft zoals je ze als trouwfotograaf het liefste hebt. 

Getting ready

Jos en Yvette maakten zich tegelijk klaar, in dezelfde straat. Yvette was thuis en Jos aan de overkant, in het huis van de ceremoniemeesters. Super handig want hierdoor kon ik zowel bruid als bruidegom fotograferen tijdens de getting ready. 

Ik begon bij Yvette, waar make-up en haar gedaan werd. De dames dachten dat Jos allang klaar zou zijn, maar toen ik daar aankwam bleek dat hij zich ook nog moest aankleden. Mooi, dan kon ik dat nog gauw even mee pakken voordat Yvette haar trouwjurk aan zou trekken. 

Gauw terug naar Yvette, het was tijd om de jurk aan te trekken. Gewoon midden in de woonkamer waar iedereen bij is. Houd ik van!

How do I look?

Daarna was het ein-de-lijk tijd om elkaar voor het eerst in trouwkleding te zien. Jos kwam de straat overgestoken en wachtte vol spanning op zijn Yvette. Spoiler alert, hij vond haar prachtig!

Fotoshoot

Omdat alles op fiets afstand was kozen Yvette en Jos voor een Bakfiets als vervoermiddel. Geen luxe trouwauto, maar de fiets was gelukkig wel elektrisch ;)

 

Op de bakfiets gingen ze naar de eerste locatie voor de fotoshoot, het Lindelaantje in Boskoop.  Videograaf Simon (van Siemworks) en ik hobbelden er te voet achteraan. Achteraf was het toch iets verder lopen met die zware apparatuur dan we van te voren hadden gedacht. 

Ik blijf het zeggen, maar ik vind het ontzettend belangrijk dat 'mijn' bruidsparen zich op hun gemakt voelen tijdens een fotoshoot en vooral plezier maken met elkaar. Zodat er foto's ontstaan waarop echte emoties zichtbaar zijn. Nou was dat bij Jos en Yvette echt heel makkelijk. Ik heb nog niet vaak mensen gezien die zo ongedwongen en natuurlijk affectie voor elkaar laten zien. 

Na het Lindelaantje gingen we gauw door naar de natuurtuin bij de Veenmol. Op deze steiger hebben we tijdens een eerdere loveshoot ook foto's gemaakt. Op hun trouwdag keerden we terug voor meer romantische plaatjes op deze plek. Dit keer natuurlijk in trouwkleding :)

Yes, i do )

Na de love shoot was het tijd voor de ceremonie. De hoofdweg in Boskoop was afgesloten dus we moesten een flink eind omrijden. In het gemeentehuis werden de eerste Yes I do's van deze dag tegen elkaar gezegd. 

Na de voltrekking van het wettelijke huwelijk wilde het bruidspaar nog graag een balkonscene. Daarna namen ze hun daggasten mee voor een ijsje bij de lekkerste ijssalon van Nederland. Echt, geen grapje. Heel lekker ijs!

Voordat de kerkdienst begon hadden we nog heel even de tijd om een toffe foto te maken op de Boskoopse hefbrug. 

Tijd voor de tweede ceremonie van de dag, de kerkdienst.