top of page
Bruiloft Koen en Nienke bij de Zuileshoeve -Trouwfotografie door ©Saar Fotografeert-8.jpg

Trouwen in de Dordtse Biesbosch - de Zuileshoeve

Koen en Nienke trouwden op een hele toffe locatie in de Biesbosch in Dordrecht, de Zuileshoeve.

Ik was er tot dat moment nog nooit geweest maar wat was het mooi. Een prachtige oude gerestaureerde boerderij bij een boomgaard. Het plan was trouwen in de boomgaard. Want ja, als die er is, dan wíl je daar gewoon trouwen. Kijk mee naar de trouwfoto's van deze prachtige dag. 

Naar de Zuileshoeve toe

De Zuileshoeve is met de auto niet te bereiken. Je kunt parkeren bij het bezoekerscentrum in de Dordtse Biesbosch, maar vanaf daar moet je een stuk lopen. Het is een mooie wandeling door het natuurgebied, maar 15 minuten lopen mét al mijn apparatuur is iets te ver. Ik kan namelijk niet alles in 1x dragen en zou dus op en neer moeten lopen. Op de bakfiets dus. Statieven, koffer en rugzak in de bak en fietsen maar. Voor mij een fietstocht van een halfuurtje, prima te doen met de elektrische bakfiets. Als ik van huis vertrek is het al heel broeierig en warm. De lucht is erg donker en na ongeveer 5 minuten fietsen begint het te regenen. Shit, dat is niet de bedoeling. Ik baal voor het bruidspaar dat zo graag in de boomgaard wil trouwen en kijk steeds naar boven om te kijken of de wolken al iets minder donker worden. Het is zo broeierig dat ik eigenlijk niet meer weet of ik nou nat ben van de regen of van het zweten. Bah wat een vies plak weer. Gelukkig zit de ‘tent’ op de bakfiets en staat alle apparatuur droog. Omdat ik niet precies weet hoe ik moest fietsen (ik koos voor de kortste route in tegenstelling tot de route die ik kén) moet ik een paar keer stoppen om te kijken waar ik heen moet. 

Als ik aan kom bij de Zuileshoeve lijkt het al een beetje op te klaren. Toch is de opstelling voor de ceremonie binnen neergezet. Heel gezellig en sfeervol, maar niet wat Koen en Nienke gepland hadden. Er breekt een waterig zonnetje door en er word overlegd met de locatie. Ook buiten worden er stoelen neergezet en ze zullen op het laatste moment besluiten waar de ceremonie plaatsvindt.

De regen is niet het enige dat anders is dan gepland. Ik zie dat Nienke haar trouwjurk al aan heeft én dat zij en Koen elkaar al hebben gezien. Helaas geen first look om te fotograferen dus. Dat betekent wel dat we extra tijd hebben voor de fotoshoot :) Het is nú droog, dus we gaan er meteen voor :)

Had ik al gezegd dat het een prachtige locatie is om te trouwen? En zo fotogeniek!

Koen en Nienke zijn dol op dieren en toen ze een kikker zagen moest die ook even op de foto. Nienke waagt zo op de valreep nog even een snelle kus aan de kikker. Want wie weet verandert hij wel in een prins en bedenk je je op het laatste moment tóch nog. Gewaagde actie als je het mij vraagt ;)

Terwijl wij bezig zijn met de fotoshoot komt er een schapenherder langs met zijn kudde schapen. Hoé tof! En we mogen tussen de schapen. n het natte gras, tussen de schapen, in je trouwjurk. Nog voor de ceremonie. Ik vind het heel stoer! Doe mij meer van dit soort bruiden :)