Bruiloft Djoke en Jeroen - © Saar Fotografeert-220.jpg

Trouwen in Dordrecht - Trinitatiskapel

Djoke en Jeroen zijn getrouwd in het mooie Dordrecht. In een kapel waarvan ik eigenlijk helemaal niet wist dat deze bestond. Verstopt in de Vriesestraat ligt namelijk een mooie witte kapel. Het was een fantastische dag, compleet met lunch van Nobel, een koor dat super mooi kon zingen, stralend weer EN gebak van Christa's cookies. Wat wil je nog meer?

Getting Ready

Ik begon met het fotograferen van de voorbereidingen. Djoke maakte zich samen met de meiden klaar bij een vriendin in de binnenstad van Dordrecht en ik mocht daar alvast foto's van maken. Jeroen was ondertussen in het hotel met zoontje Niek. Daar maakte collega fotograaf - en broer van de bruidegom- Joost de foto's van.  

Nadat de make-up gedaan was, de jurk aangetrokken en alle drie de dames er helemaal klaar voor waren was het tijd voor de first look. De ouders van Djoke zijn speciaal met de boot vanuit Friesland naar Dordrecht gevaren, dus daar moest de first look plaats gaan vinden. Jeroen was daar al aangekomen dus die moesten we (telefonisch) weer even wegsturen.

Het is nog niet eenvoudig om met zo'n mooie (witte!) jurk én op hakken een boot op te klimmen zonder vies te worden. 

De First look

Djoke had zich verstopt op de boot. Jeroen wachtte vervolgens geduldig op de steiger tot zijn bruid er aan kwam. 

De Fotoshoot

Nadat dit mooie stel elkaar bewonderd had was het tijd voor een fotoshoot in de binnenstad van Dordrecht. We begonnen bij de grote kerk. In een verbazingwekkend hoog tempo stapte Djoke vervolgens met Jeroen door de stad. Als jullie die dag een fotograaf ietwat overhit op een drafje achter een bruidspaar aan hebben zien hobbelen, that's me!


We liepen nog even langs de bruidsmode zaak (La Nova) om de bruidsjurk te showen én we zijn kaas gaan proeven op de markt. De kinderen gingen gezellig mee tijdens de fotoshoot. 

Gauw even terug naar het huis van vriendin Vanessa. Daar stond een heerlijke lunch van Nobel klaar. Belegde broodjes, eclairs en suikerbrood. Jammie. Na de lunch nog even een laatste make-up check in de spiegelende deur van de oven (er was geen spiegel op deze verdieping) en toen naar de kapel om even 'in te zingen'. Dat lopen ging in het tempo van een runaway-bride. 

Ja, ik wil!

De huwelijksvoltrekking vond plaats in de Trinitatiskapel in Dordrecht. Een prachtige lichte kapel waarbij ik van de koster bij het orgel mocht staan om de aankomst van bruid en bruidegom te fotograferen. Voor de kinderen was er een speciale kinderakte die zij ook mochten tekenen. Ik vind het altijd leuk wanneer de kinderen zo betrokken worden bij de het huwelijk tussen hun ouders. 

En wauw, wat kan Djoke zingen. Echt prachtig. Voor haar Jeroen zong ze samen met het koor:  '(You make me feel like) a natural woman' 

Na de ceremonie stonden er echt heeeeeeeele lekkere dingen van Christa's cookies uit Dordrecht te wachten. Maar echt, heel lekker. Die macarons, wauw.