Bruiloft in Rotterdam Delfshaven - ©Saar Fotografeert-11.jpg

Trouwen in Rotterdam

Freek en Jeroen trouwden in Rotterdam. In de Noorse Zeemanskerk. En in de Deense Zeemanskerk. Dat was nogal verwarrend, want welke was nou de Noorse en welke was de Deense? Als je het me nu vraagt weet ik het nog steeds niet uit mijn hoofd en moet ik het opzoeken ;)

Gelukkig eindigde de bruiloft bij de zelfde kerk als waar deze begon en kon ik tussendoor met de mannen mee lopen.

Het was in ieder geval een heerlijke dag met mooi weer, fijne gasten en ontzettend lekker eten. 

historisch Delfshaven

Op de trouwdag van Freek en Jeroen begonnen we met een fotoshoot in Historisch Delfshaven.  Een prachtige fotogenieke wijk in Rotterdam, perfect voor je trouwreportage.

De mannen stapten uit in matching pakken. Het gilet van Freek was in de kleur van het pak van Jeroen, en vice versa.

Na een kort rondje door Delfshaven stapten we in een bootje. Freek en Jeroen kwamen namelijk letterlijk in een huwelijksbootje aan bij de trouwlocatie waar hun gasten ze opwachtten. Op het water vervolgden we de fotoshoot. 

Oh ja, ik mocht ook mee in het bootje! Dat vond ik met al mijn camera apparatuur best wel een beetje spannend, want als ik een stukje verplaatste voor een volgend shot schommelde het bootje behoorlijk heen en weer. Maar, alles is gelukkig goed gegaan ;)

Alle camera's en lenzen bleven droog en ik werd niet zeeziek.

Hoe tof is het om op deze manier je entree te maken bij de trouwlocatie? Ik ben iets eerder het bootje uitgestapt om de aankomst te kunnen fotograferen vanaf de kade. Dat was nog niet heel makkelijk, er werd namelijk flink verbouwd in dit deel van Rotterdam. Een groot deel van de kade was afgesloten met hekken omdat er een groen parkje aangelegd werd ter hoogte van de Deense Zeemanskerk. 

Yes, i do

Nadat iedereen de bruidegommen had bewonderd was het tijd voor de wettelijke ceremonie. Deze vond plaats in de Deense Zeemanskerk. Laat je niet in verwarring brengen door het woord kerk, want hier vond dus de wettelijke ceremonie plaats. De kerkdienst vond later die dag in de andere kerk plaats. De Deense kerk leek eigenlijk ook helemaal niet op een kerk. Achter het bruidspaar was er prachtig zicht op de Euromast.

Naar de Noorse zeemanskerk gingen we te voet. We moesten door de bouwhekken die de gemeente speciaal voor de bruiloft van Freek en Jeroen open had gelaten. Onderweg naar de kerkdienst zijn we nog een paar keer gestopt om toffe foto's te maken. 

Kerkdienst 

De Noorse zeemanskerk was niet wat ik verwachtte midden in het centrum van Rotterdam. Natuurlijk had ik van te voren wel foto's opgezocht, maar ik was toch verrast door dit houten gebouw vlak naast de Euromast. 

De kerk was van binnen erg donker, iets waar Freek en Jeroen me van te voren al voor hadden gewaarschuwd. De kerk was helemaal van hout en behalve donker ook erg mooi van binnen.