Bruiloft Landgoed Wolfslaar Breda - ©Saar Fotografeert-85.jpg

Trouwen op kasteel Woerden

Nienke en Jelmer gingen trouwen. In Woerden. Op het kasteel van Woerden. Super tof! 

 

Wat we niet wisten, maar waar we snel achter kwamen, was dat Woerden 650 jaar bestond. Dat betekende feest. Overal stonden fietsen, naast het kasteel stond een gigantische opblaas-eend en het was druk, heel druk. De geplande fotoshoot in Woerden kon hierdoor niet helemaal doorgaan zoals gepland en tijdens de ceremonie denderde er een carnavalsoptocht door de stad.

Maar wat werd het een mooie dag voor Nienke en Jelmer. Het weer was geweldig, de gasten allemaal gekleed in het kleurenpalet 'Sunset Orange' en het diner leek wel op iets uit een film. Echt genieten deze bruiloft.

Getting ready

Nienke en Jelmer (Jelmer en Nienke? Ik ben er nog steeds niet uit) maakten zich klaar voor hun trouwdag in het stadshotel in Woerden. Ze hadden allebei een aparte hotelkamer en ik huppelde heen en weer tussen beide kamers. Heerlijke start van de dag. 

Jelmer was dus in een andere hotelkamer, maar omdat er beter licht was voor de visagiste in de kamer van Nienke moest Jelmer even naar de hotelkamer van de bruid. Maar waar moesten we Nienke ondertussen laten? Die verstopte zich, nadat ze haar bruidsjurk achter de gordijnen had verstopt, snel in de wc. 

Toen Jelmer weer weg was uit de hotelkamer kon Nienke haar trouwjurk gaan aantrekken. Nog een laatste check in de spiegel en dan was het eindelijk zo ver. Ze had haar beste vriendinnen om haar te helpen met het dichtmaken van de jurk. 

First look

Ceremoniemeester Bart bracht eerst Jelmer, daarna mij (luxe!) en last but not least ook Nienke naar kasteel woerden. Op de brug voor het kasteel was het tijd voor de first look. Hét moment dat dit bruidspaar elkaar voor het eerst zag. Jelmer was behoorlijk zenuwachtig, dit was het moment waar Nienke het meest naar uit keek en hij wilde graag dat het perfect zou zijn. 

Zo mooi! En het bruidsboeket helemaal in de thema kleur van de bruiloft, Sunset Orange. Een vrolijk boeket met knallende kleuren. 

Fotoshoot

De fotoshoot deden we uiteraard ook rondom het kasteel van Woerden. Doordat het feest was in de stad, Woerden bestond 650 jaar, was het niet mogelijk om foto's 'in het groen' te maken. Dat was gelukkig ook helemaal niet mogelijk, want deze trouwlocatie leent zich uitstekend voor mooie foto's. 

Bruiloft Landgoed Wolfslaar Breda - ©Saar Fotografeert-26.jpg

Na de fotoshoot had het bruidspaar een lunch gepland met familie en vrienden. Familie en vrienden zagen de bruid en bruidegom nu ook voor de eerste keer, dus was het eigenlijk een tweede first look die dag :)

Na de lunch werden de gasten op de binnenplaats verwelkomd door de ceremoniemeesters. Daarna was het tijd voor de kerkdienst in het kasteel.