top of page

Hoe lang heb ik een trouwfotograaf nodig?


Vinden jullie het lastig om te bepalen hoeveel uur je een trouwfotograaf nodig hebt? Ik help jullie graag op weg! Willen jullie gerichter advies? Neem dan contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.


Het complete verhaal

Als ik jullie trouwdag vast kom leggen wil ik graag een zo compleet mogelijk verhaal vertellen met mijn foto’s, zodat jullie de dag later helemaal kunnen herbeleven wanneer jullie door het trouwalbum bladeren. Om het unieke verhaal van jullie trouwdag vast te kunnen leggen is het natuurlijk nodig dat ik bij zoveel mogelijk momenten aanwezig ben.


Dat jullie foto’s willen van de ceremonie is een ding dat zeker is. De kus en het uitwisselen van de ringen zijn een must in iedere trouwreportage. Maar onderschat het belang van de kleine momenten niet. De voorbereidingen in de ochtend of de laatste keer dat je je geloften gespannen doorleest. Die ogenschijnlijk kleine momenten maken de trouwdag tot júllie dag. En die wat minder grote momenten vergeet je door de jaren heen weer. Je vergeet dat je zo gelachen hebt om een grap van je oom, of dat je neefje zo verlekkerd naar de taart keek. Ik ben er om die momenten te vangen, zodat je later alle momenten kunt herbeleven. Groot en klein.

Jullie kunnen op je trouwdag maar op 1 plek tegelijk zijn. Als jullie aan de ene kant van de zaal staan gebeurt er gegarandeerd ook iets aan de andere kant van de zaal zonder dat jullie dit zien. Hoe leuk is het wanneer daar wel foto’s van zijn?


Welk pakket past bij ons?

Op mijn site bied ik verschillende pakketten aan. Deze beginnen vanaf 6 uur. Zeker wanneer jullie nog geen draaiboek of invulling van de dag hebben kan het moeilijk zijn om in te schatten hoeveel uren je nodig hebt. Wat kan er gefotografeerd worden in 6 uur? En hoeveel meer krijg ik wanneer ik 8 uur boek? Is 12 uur niet veel te veel?


Om het overzichtelijk te maken heb ik even een fictief draaiboek opgesteld. Ik fotografeer natuurlijk veel bruiloften en heb het draaiboek hier dan ook op gebaseerd. Grote kans dat jullie draaiboek hier enigszins op gaat lijken.


09:30 - Jullie gaan je klaar (laten) maken. De haren worden gedaan, de make-up wordt aangebracht. Mannen beginnen vaak wat later dan vrouwen, maar als ik op beide locaties moet zijn is dit ook voor de man geen gek tijdstip.

11:00 - aantrekken van de jurk

11:30 - De first look, jullie zien elkaar voor het eerst!

12:00 - Lunch

12:45 – Fotoshoot

14:15 – Aankomst stadhuis/trouwlocatie

14:30 – start van de ceremonie

15:15 – einde ceremonie/ felicitaties

15:30 – start receptie. Tijd voor taart en champagne!

17:30 – start van het diner

20:00 – einde diner

20:15/20:30 –aankomst avondgasten/ start feest

21:00 - openingsdans

00:00 – einde dag.


Stel dat jullie een pakket boeken van 6 uur en mij vragen om te beginnen bij de first look. Ik fotografeer dan de first look, de lunch en fotoshoot en jullie ceremonie + receptie. Op het moment dat jullie aan tafel gaan zit mijn dag er op. Je mist dan een heel stuk van de dag, namelijk alle voorbereidingen in de ochtenden het hele diner. Ook zullen er dan geen foto’s zijn waar de avondgasten op staan. Wanneer ik 8 uur kom fotograferen heb je wel een groot deel van het diner, maar nog steeds geen foto’s van de avondgasten en jullie feest. Ook missen de voorbereidingen en de openingsdans.

Wanneer jullie willen dat ik start met de voorbereidingen (naar mijn mening onmisbaar in jullie reportage), heb je toch al gauw 9 uur nodig wil je nog een stukje van het diner mee pakken.Natuurlijk kan het zo zijn dat jullie dag indeling er heel anders uit ziet! Misschien duurt jullie dag wel langer doordat jullie ook een kerkdienst hebben of plannen jullie de fotoshoot na de ceremonie in. Voor advies op maat mogen jullie altijd contact met mij opnemen voor een vrijblijvend gesprek.


Wat is gebruikelijk en wat adviseer jij?

De meeste bruidsparen boeken zo’n 10 a 11 uur fotografie. Maar ook 12 uur komt vaak voor. Zo heb je een heel overzicht van de dag en missen er geen momenten. Natuurlijk kunnen jullie ervoor kiezen om mij voor de hele dag, tot het eind van het feest te boeken. Dat adviseer ik echter niet. Het eerste, of de eerste twee uur van het feest zijn vaak waardevol en leveren toffe foto’s op. Dan staan alle avondgasten er wel op en zijn de ‘beste’ foto’s gemaakt. Mensen beginnen nu moe te worden of hebben al de nodige drankjes op. Tijd voor mij om jullie lekker verder te laten feesten. Voor ‘gekke’ foto’s kunnen jullie nu eventueel een polaroid of wegwerpcamera’s neerleggen.


Wat belangrijk is bij het kiezen van een pakket is dat jullie zelf bepalen welke momenten voor jullie het belangrijkste zijn en welke foto’s er echt niet mogen missen in de reportage van jullie trouwdag. Misschien helpt je moeder je wel met het aantrekken van je jurk of met het vastmaken van de manchetknopen van je overleden opa. Of is je zus blijven slapen en ontbijten jullie samen met spanningen die door jullie lijf gieren? Dan wil je daar natuurlijk foto’s van!


Twijfel je nog of je foto’s wil in de ochtend of van het diner? Kijk dan eens bij mijn andere blogs voor voorbeeldfoto’s. Wellicht helpt dit je bij het maken van de keuze of doe je juist inspiratie op.Foto tijdens de getting ready in de ochtend. Trouwfotorgraaf Saar Fotografeert

Comments


bottom of page