Search

Getting ready! Foto's in de ochtend?

Ik vraag mijn bruidsparen altijd of ze ook foto’s willen van het moment waarop zij zich klaar maken. De ‘getting ready’ in de ochtend. Het is mijn absolute lievelingsmoment van de dag. Wanneer het stel het spannend vindt om voor de camera te staan is de eerste reactie vaak: ‘liever niet’. Wanneer ik echter foto’s laat zien van dit moment vinden zij dit meestal toch wel erg tof en zouden het stiekem wel graag willen. Maar zonder make-up in je badjas op de foto terwijl je nog aan het ontbijten bent en de kapster je haar in vreemd ogende krulspelden heeft gezet, dan ben je toch helemaal niet fotogeniek? Jawel, juist wel!

Laat mij de ochtend vastleggen voor een zo compleet mogelijk beeld van de hele dag.

Vaak zijn jullie in de ochtend niet bij elkaar. Hoe leuk is het als je er achteraf toch een beetje bij kan zijn doordat er foto’s van zijn? Wanneer jullie dit moment niet laten vastleggen missen jullie een stukje in de reportage van jullie grote dag.

Als ik de ochtend vast kom leggen vang ik alle voorbereidingen op beeld. Maar ook de emoties, de spanning die jullie ongetwijfeld voelen. Het moment waarop je je jurk die al maanden in een hoes in de kast hangt eindelijk aan mag, het geklooi met het strikken van die stropdas, de boterham met hagelslag die nog gauw even gegeten wordt. Het is allemaal zó de moeite waard om vastgelegd te worden. Het speciale momentje dat je nog even met je moeder hebt, het glaasje champagne tegen de zenuwen, nog een laatste keer in de spiegel kijken of er niets meer tussen je tanden zit. En wat dacht je van de kat die op je sluier gaat liggen, het opspelden van de corsages of de trap af met die onhandig lange sleep?

Als je een beetje gespannen bent voor de camera is de ochtend ook juist een fijn moment om te wennen aan het feit dat de camera op je gericht is.


Om jullie een idee te geven van wat jullie kunnen verwachten heb ik een aantal getting ready foto’s voor jullie verzameld.