top of page

Getting ready! Foto's in de ochtend?


Mijn lievelingsmoment van de dag!


Het is mijn absolute lievelingsmoment van de dag. Het is altijd zo gezellig. Er hangt een sfeer van opwinding en spanning in huis en iedereen heeft ontzettend veel zin in de dag. De jurk hangt al klaar en overal liggen make-up, haarspeldjes en spullen die mee moeten. Soms wordt er al een glaasje bubbels ingeschonken tegen de zenuwen, nog gauw even een boterham gegeten en regelmatig gaat de bel omdat de bloemen gebracht worden of omdat de bruidegom nog iets vergeten was. Een vader die wat ongeduldig op zijn horloge kijkt omdat het toch echt tijd wordt om te gaan. De blik van diezelfde vader wanneer hij zijn dochter in haar trouwjurk ziet. Onbetaalbaar.


*Bovenstaande foto's maakte ik als fotograaf in opdracht van WeddingStudios


Ik vraag mijn bruidsparen dan ook altijd of ze ook foto’s willen van het moment van klaarmaken in de ochtend. Als het stel het spannend vindt om voor de camera te staan is de eerste reactie vaak: ‘liever niet’. Wanneer ik echter foto’s laat zien van dit moment vinden zij dit meestal toch wel erg tof en zouden het stiekem wel graag willen. Ik adviseer dan ook altijd om het toch te doen. Als jullie budget het toelaat natuurlijk.Maar zonder make-up in je badjas op de foto terwijl je nog aan het ontbijten bent en de kapster je haar in vreemd ogende krulspelden heeft gezet, dan ben je toch helemaal niet fotogeniek? Jawel, juist wel!

Het zijn echt geen oncharmante foto's in je onderbroek, maar mooie foto's waarop jij en je dierbaren te zien zijn terwijl jullie je klaar maken voor deze mooie dag in jullie leven.


Vaak zijn jij en je aanstaande in de ochtend niet bij elkaar. Hoe leuk is het als je er achteraf toch een beetje bij kan zijn doordat er foto’s van zijn? Wanneer jullie dit moment niet laten vastleggen missen jullie een stukje in de reportage van jullie grote dag. Laat mij de ochtend documenteren voor een zo compleet mogelijk beeld van de hele dag. Jullie gaan er geen spijt van krijgen, beloofd :)Als ik de ochtend vast kom leggen vang ik alle voorbereidingen op beeld. Maar ook de emoties, de spanning die jullie ongetwijfeld voelen. Het moment waarop je je jurk die al maanden in een hoes in de kast hangt eindelijk aan mag, het geklooi met het strikken van die stropdas, de boterham met hagelslag die nog gauw even gegeten wordt. Het is allemaal zó de moeite waard om vastgelegd te worden. Het speciale momentje dat je nog even met je moeder hebt, het glaasje champagne tegen de zenuwen, nog een laatste keer in de spiegel kijken of er niets meer tussen je tanden zit. En wat dacht je van de kat die op je sluier gaat liggen, het opspelden van de corsages of de trap af met die onhandig lange sleep?Als je een beetje gespannen bent voor de camera is de ochtend ook juist een fijn moment om te wennen aan het feit dat de camera op je gericht is.Om jullie een idee te geven van wat jullie kunnen verwachten heb ik een aantal getting ready foto’s voor jullie verzameld. Zowel voor de bruid als voor de bruidgom.Comments


bottom of page