top of page

Trouwen in de herfst. Tips voor een onvergetelijke bruiloft tussen de herfstblaadjes.

Tips voor een onvergetelijke bruiloft tussen de herfstblaadjes.


Herfst, stiekem keek ik er wel een beetje naar uit. Herfst betekent namelijk kaarsen aan in de woonkamer, mijn toffe laarsjes en leren jack weer uit de kast, stoofpotjes op het vuur, en onder een dekentje op de bank met warme appeltaart. Heerlijk. Als je tenminste niet naar buiten hoeft ;)


Als je gaat trouwen in de herfst kan het een spannend seizoen zijn. Het weer is namelijk behoorlijk onvoorspelbaar en de kans dat er een bui (of 3) valt op jullie trouwdag is groot. Laat je echter bij het kiezen van een trouwdatum niet direct afschrikken door het seizoen. Ook in de herfst kun je prachtig trouwen. In deze blog geef ik jullie een aantal tips voor jullie fotoshoot tijdens een herfstbruiloft én laat ik jullie zien waarom je deze maanden écht moet overwegen wanneer jullie in jullie agenda op zoek gaan naar een geschikte trouwdatum.


Tips voor een fotoshoot in de herfst

Heb je Pinterest of Instagram afgestruind en ben je gevallen voor de romantische foto’s tussen de oranjegekleurde blaadjes aan de bomen en op de grond? Snap ik helemaal. De herfst is ook fan-tas-tisch voor (trouw)foto’s! Als het droog is tenminste ;) Daarom geef ik je graag een aantal tips om je goed voor te bereiden zodat de fotoshoot niet in het water valt.


  • Doorzichtige paraplu’s. Ook als het regent kunnen we met doorzichtige paraplu’s toch hele mooie foto’s maken. Jullie blijven droog en hebben toch foto’s in de natuur. Zelf heb ik een voorkeur voor de transparante koepel paraplu’s. Super romantisch! Kijk bijvoorbeeld eens bij de H&M. Daar hebben ze ze ook nog eens met handvaten in gezellige kleurtjes. Op bol.com vindt je geheel transparante paraplus met een wit handvat. Deze vallen het minste op en vind ik persoonlijk mooier op de foto’s dan paraplu’s met een zwart handvat.

  • Regenlaarzen. Echt, geloof mij, op je trouwdag wil je zo min mogelijk stress. Ga dus zeker niet stressen over modder op de locatie voor de fotoshoot, maar overweeg absoluut om een paar vrolijke regenlaarzen aan te schaffen. Zo blijven je voeten droog, je trouwschoenen schoon én ze leveren gegarandeerd toffe foto’s op. Ook als je ze niet aan wil tijdens de foto’s, dan kunnen ze een life saver zijn wanneer je van en naar de auto moet lopen.

  • Binnenlocatie. Oké, ik was net nog aan het propageren hoe leuk foto’s met een paraplu en regenlaarzen zijn, maar als het zeikt van de regen wordt dat al gauw minder leuk. Maak dus zeker een back-up plan voor het geval het (de hele dag) met bakken uit de hemel komt vallen. Kijk bij het zoeken naar een binnenlocatie voor de foto’s naar een ruimte met veel en grote ramen.

Foto van een bruidsjurk in de herfst tijdens een fotoshoot voor de bruiloft

  • Jurk. Als je trouwt in de herfst én buiten foto’s wil maken is het verstandig om te kiezen voor een jurk zonder sleep. Ga voor een trouwjurk die tot net boven de grond komt. Zo voor kom je dat je mooie witte jurk al direct onder de modder zit en je het halve bos achter je aansleept. Denk ook aan vestje/jasje dat je even aan kunt trekken tijdens het maken van de foto’s door.

  • Ontspan :) Laat je niet té veel leiden door het weer. Probeer vooral te genieten van jullie dag. Oók als het regent. Het is echt super zonde als jullie daar van gaan zitten balen.

Yes! De herfst is het uitgelezen seizoen voor een prachtige trouwjurk mét lange mouwen!


Voordelen van de herfst. Om deze redenen wil je trouwen in de herfst.


Foto's

De herfst is met haar gekleurde en dwarrelende blaadjes echt het meest sprookjesachtige seizoen om foto's in te maken. De kleuren zorgen voor een warme sfeer in de foto's, de zon schijnt een stuk minder fel (wat héél fijn is voor de foto's, geen knijpende oogjes) én de golden hour shoot kan met een beetje geluk nog voor het diner. Zo hoeven jullie niet weg van tafel voor het maken van nog wat romantische foto's.


Bourgondisch genieten

Heel belangrijk, de herfst biedt volop culinaire voordelen! Wat dacht je van een intiem diner bij kaarslicht, aan een prachtig gedekte tafel? Proosten met een bockbiertje van de tap, of een mooie volle rode wijn.

Vanaf oktober verschijnen in de restaurants weer de lekkerste dingen op de menukaarten. Doe er je voordeel mee als je trouwt in de herfst. Kies voor een trouwlocatie die heerlijke herfstgerechten serveert, zoals een lamsstoof, coq au vin of een quiche met pompoen. Ik eet graag met jullie mee!


Trouwlocatie

Een fijn voordeel van trouwen in de herfst is dat veel trouwlocaties die in de zomer al helemaal volgeboekt zijn, in deze ‘minder populaire’ trouwmaanden nog gewoon beschikbaar zijn. Wil je die heerlijke herfstsfeer voelen tijdens jullie trouwdag? Ga dan op zoek naar een locatie met een mooie open haard voor een gezellig knapperend vuurtje tijdens het diner. Denk bijvoorbeeld eens aan de Hazelhof in Rijsbergen. Super knus, romantisch en gewoon ook echt heel erg mooi!

Nog een fijn voordeel van trouwen in de herfst: sommige trouwlocaties bieden een herfstarrangement aan. Ook op de kosten voor jullie huwelijksreis zouden jullie na het hoogseizoen wel eens flink kunnen besparen.


Sfeer

Ook voor de aankleding van jullie bruiloft is de herfst een fantastisch seizoen. De mooie warme kleuren van rood en oranje matchen fantastisch met bruin en geel en zorgen voor een bruidsboeket dat net even wat anders is dan in de zomermaanden. Qua decoratie kun je helemaal losgaan met verschillende soorten natuurlijke producten, zoals hout, pompoenen, besjes, dennentakken en pluimen. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige back-drop tijdens de ceremonie met verschillende herfstkleuren en -elementen. Of toffe centerpieces op tafel tijdens het diner.


Ik wens jullie heel veel plezier bij het plannen van jullie herfstbruiloft :)




bottom of page