top of page

Unplugged wedding

Op elke bruiloft kom je ze weer tegen, smartphones. Hartstikke logisch natuurlijk, maar die telefoons verpesten meer dan eens de sfeer op de trouwfoto’s. Het is dan ook de gruwel van elke trouwfotograaf.


Als bruidspaar heb je speciaal een professionele fotograaf ingehuurd om de foto’s van jullie dag te maken. Ook familie en vrienden willen graag foto’s van jullie maken en halen hun mobieltjes (al dan niet met lelijke bordeaux rode klephoesjes) tevoorschijn. Heel begrijpelijk, maar hadden jullie daar niet juíst die fotograaf voor? Het resultaat is een aantal telefoonfoto’s van matige kwaliteit en professionele foto’s waarbij jullie gasten met hun telefoon in hun handen (en vaak ook voor hun gezicht) op staan. Grote kans dat tante Bep de foto van dé kus verpest door ineens in het gangpad te gaan staan voor een beter beeld met haar Samsung. Zonde! Het is toch ook echt veel leuker wanneer jullie gasten gewoon kunnen genieten van jullie trouwdag en deze niet meemaken van achter een schermpje?


Mobiele telefoons zijn niet alleen storend op de foto’s wanneer ze gebruikt worden om foto’s mee te maken. Ook in de broekzakken van de heren, of erger nog in de bh’s van de dames, is het geen fraai gezicht. Dus hoppa: in de jas tas, die van je partner, tante of in de binnenzak van je colbert. Zéker wanneer het tijd is voor de groepsfoto’s.


De oplossing? Een unplugged wedding

Een unplugged wedding houdt kortgezegd in dat jullie de gasten vriendelijk (doch dringend!) verzoeken om hun telefoon tijdens (een deel van) jullie trouwdag niet tevoorschijn te halen. Zo kunnen zij de hele dag beleven en zien jullie alleen maar gezichten op de foto’s van de ceremonie en geen telefoons. Jullie kunnen kiezen voor een bruiloft met een unplugged ceremonie, maar ook voor een gehele dag zonder telefoons. Dat klinkt misschien wel wat streng, maar het is jullie dag en dus mogen jullie kiezen! En heel eerlijk, het is sowieso niet zo tof wanneer je oom nog even gauw een stukje van de wedstrijd probeert te kijken, de koersen checkt, of wanneer er al foto’s van jullie op social media verschijnen voordat de avondgasten er zijn. Ik maak het echt mee.Gelukkig delen veel bruidsparen deze mening en wordt er steeds vaker gekozen voor een bruiloft zonder mobiele telefoons.

Tijdens de rest van de dag kan het natuurlijk ook hartstikke leuk zijn wanneer de gasten veel foto’s en filmpjes maken. Er zijn zelfs speciale apps die jullie gasten stimuleren om foto’s van jullie te maken én te delen. Bijvoorbeeld Snappshot. Jullie gasten kunnen hun foto’s uploaden in de app en deze worden dan op een groot scherm getoond, leuk bijvoorbeeld tijdens het feest!


Willen jullie trouwens voorkomen dat er al foto’s van jullie op social media verschijnen voordat jullie zelf de kans hebben gehad om iets te delen? Tegenwoordig is het heel normaal dat de ceremoniemeester ook dáárover iets zegt op jullie bruiloft.Kommentarer


bottom of page